Пловдивските общински съветници гласуват днес по-високите цени за таксиметрови превози в града. Според внесеното от кмета Костадин Димитров предложение дневната тарифа ще бъде минимум 1,19 лв. и максимум 1,80 лв. за километър. При нощната минималните и максимални тарифи са от 1,29 лв. до 1,90 лв. за километър. Това ще доведе и до пропорционално вдигане на първоначалната такса, но не и на цената за минута престой, която остава 30 ст./минута. Тарифите на такситата в Пловдив не са променяни от края на 2014-та. Предлага се и увеличение на квотата за таксиметрови автомобили до 2 200.

Кметът има и друго предложение – за промяна на общинската образователна програма, тъй като някои от заложените в нея проекти се припокриват от Министерството на образованието и науката.

Групата на „Браво, Пловдив“ поиска Панагюрското златно съкровище да остане в Регионалния архелогически музей в Пловдив, а не да се съхранява в Националния исторически музей. За целта вносителите предлагат гласуването на декларация, която да не позволи подписване на договор за съхранение на съкровището в София.

Председателят на Пловдивския общински съвет Атанас Узунов представя днес първия отчет за дейността на местния парламент за периода от ноември м.г. до края на този април.

banner

Очаква се да бъде взето и решение за обявяването на конкурс за избор на обществен посредник на Пловдив.

Общо 34 точки са включени в дневния ред на днешната сесия.бнр

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space