Липсата на работна ръка е принудила ръководството на градския транспорт в Пловдив да прибегне до наемането на шофьори отвън.

Очаква се скоро 30 индийци да карат автобуси в града под тепетата, тъй като търсенето в близки страни като Молдова и Украйна не е дало резултат, съобщи БНТ.

Индийците вече са набрани, минали са през конкурс, едно от условията е да знаят английски език, обясни управителят на транспортна фирма Димитър Чолаков. От думите му се разбра, че предстои да бъдат изготвени документите им, да им бъдат издадени визи. Индийците ще получават заплащане, колкото българските им колеги, и ще им бъдат осигурени жилища, допълни той.

„Преди да започнат работа, всички ще преминат опреснителен курс на обучение, в който ще бъдат запознати с техниката, с маршрутите и с всичко, което е необходимо, за да нямат проблеми в градски условия“, изтъкна Димитър Чолаков.

banner

Другите шофьори не се притесняват от конкуренция. Точно обратно – трудът им ще бъде облекчен, ще има възможност за повече почивки и отпуски точно преди летния сезон, посочи водач от пловдивския градски транспорт.

Жителите на града не приемат еднозначно възможността да ги возят индийци.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space