Готова е реконструкцията на първите 4 челни коловози на Централна гара и това ще позволи движението на влакове между гарите Пловдив и Филипово. Очаква се това да стане следващата седмица, след като комисия обследва свършената работа, съобщи за Радио Пловдив инж. Гошо Къчков, началник на Железопътна секция – Пловдив.

Така пътниците за Карлово и Хисаря ще тръгват отново от Централна гара, а не както досега да се извозват от Централна гара до Филипово, уточни той.

Това означава, че бариерите на жп прелеза на Пещерско шосе отново ще заработят, вероятно от понеделник следобед, посочи инж. Къчков:

„Профилактика е направена и прелезите ще започнат работа от понеделник или вторник. Мисля, че ще има тестов период на новата инсталация и малко повече ще се чака на прелезите, но това ще е в рамките на 2 дни“, уточни той.

banner

„В момента извършваме тестове и подготовка за пускане на влаковете на 4-те челни коловоза на Централна гара. От 15 юни ще бъде подадено напрежение в контактната им мрежа и от следващата седмица се очаква те да приемат влакове“, съобщиха от фирмата изпълнител „Трейс груп холд“.

Повече от половин година продължи ремонтът на коловозите. Подменени са навесите на пероните, релсо-траверсовата скара и баластовата призма. Изградени са отводнителна система и дренажи, противопожарен водопровод, ново осветление, стълбове за контактната мрежа.

След това работниците на фирмата изпълнител се прехвърлят на 4-те главни коловоза, където ремонтът тече.

„Кога ще бъде затворен за реконструкция Бетонният мост, може да каже само Община Пловдив“, подчертаха от „Трейс“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space