Затруднения и объркване сред избиратели в Пловдив заради преместени изборни секции. Пет училища, в които хората традиционно гласуват, днес се оказаха заключени заради ремонти. Въпреки информационната кампания, че секциите ще бъдат разкрити в други учебни заведения много от гласоподавателите останаха неприятно изненадани и се наложи да търсят извънредни решения в последния момент.

Повечето хора като, че ли преодоляват неудобството, но търсейки своите секции определено губят време и търпение. Защо се стигна до тази ситуация? На днешните избори 2 в 1 над 25 секции не са на обичайните си места в познатите за избирателите учебни заведения. Това са училищата „Екзарх Антим Първи“, „Елин Пелин“, „Пейо Яворов“, „Климент Охридски“, както и гимназията по електротехника и електроника.

Пред заключените им входове има информационни табели, че гласуването този път ще бъде организирано в други учебни заведения и е описано коя секция в кое училище е преместена. Въпреки, че от общината информираха за промените още преди седмица, затрудненията не бяха избегнати. В училище „Васил Петлешков“ са преместени 5 секции от училище „Елин Пелин“. Разстоянието между двете училища е близо километър и тези, които дойдоха сутринта да гласуват не са убедени, че възрастни и трудно подвижни хора ще намерят сили да се справят със затруднението, предава БНТ.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space