Destiny

Граждани на протест! Ще отдават ли Гребната база на концесия?

Граждани организират протест срещу отдаването на Гребната база на концесия и изграждане на втори гребен канал. Ето какво съобщава един от организаторите д-р Атанас Бояджиев:

Община Пловдив публикува на сайта си „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2022 г.

Един от предвидените имоти, определен за концесия е „Световен гребен спортен център с парк за водни атракции, отдих и риболов“  - Съществуващ олимпийски канал и Гребна база в ПИ 56784.510.295, община Пловдив, гр. Пловдив, район Западен, "Парк отдих и култура", НТП За водна спортна база, стар номер 510.295, квартал 1-нов, парцел част от III - гребен олимпийски канал, съоръжения, зеленина и общ. обсл. дейности. Предмет на концесията – строителство и услуги (Втори гребен канал), както и други имоти от "Парк отдих и култура".

Това предизвика недоволство сред част от пловдивчани, които са недоволни от намерението да се строи втори гребен канал.

Ето защо, Атанас Бояджиев организира петиция срещу намерението на кмета Здравко Димитров да отдаде на концесия Гребната база, за да построи втори гребен канал. За по-малко от 24 часа в онлайн петицията се подписаха над 1200 жители и гости на Пловдив. В мненията си в петицията те изразяват недоволството от инвестиционното намерение на Община Пловдив за отдаване на концесия на Гребната база.

В събота (29.01.2022г.), организаторът на подписката Атанас Бояджиев приканва всички, които не са съгласни с отдаването на концесия на Гребната база да дойдат пред кулата на Гребната база, на протест под надслов „Да спасим Гребната база от презастрояване!”.

Обявения начален час е 11:00ч. Освен свободното изразяване на мнение по отношение на концесията, организаторът приканва всеки, който е загрижен в съдбата на Гребната база да се присъедини. Освен това,  всеки, който желае, може да се включи в събирането на строителните отпадъци, разхвърляни безразборно в зелените площи около Гребния канал. Организаторът е осигурил превоз за извозване на събраните строителни и битови отпадъци.

За провеждането на протеста е уведомена Община Пловдив, поканен е кметът Здравко Димитров, да се присъедини към мероприятието и даде личен пример в акцията по почистване.

Banner 468 x 60 px