Проверки за неизправни климатични системи в градските автобуси се извършват в момента в Пловдив. Това съобщи за БТА директорът на Общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов. По думите му проверките са започнали още през април.

„Проверките започнаха през април. Тогава влязохме в кореспонденция с превозвачите. Към края на месец април бяха установени над 50 нарушения, изразяващи се в необорудвани с климатици автобуси. Изпратихме писма до превозвачите и ги уведомихме, че трябва да отстранят нарушенията“, каза пред БТА Георги Стоилов.

Последващи проверки са били извършени и през изминалата седмица. „Проверките продължиха и през изминалата седмица, като в неделя бяха регистрирани 19 автобуса без работещи климатици. За всички тях сме стартирали процедури по налагане на финансови санкции – глоби, а превозвачите ни увериха, че до началото на сезона нарушенията ще бъдат отстранени“, допълни Стоилов.

Ако ситуацията не се подобри, може да се стигне и до прекратяване на договори, посочи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“. Той допълни, че проверките за климатиците ще продължат през целия сезон.

banner

Георги Стоилов каза още, че гражданите продължават да подават сигнали за липсващи или неработещи климатици в градския транспорт, но и не само. „Най-многобройните сигнали, които получаваме от граждани са за автобуси, които не спират на спирките, както и за неугледен вид на превозните средства“.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space