Предприемаческото състезание „Започни млад“ с ново издание в Пловдив

На 4 февруари ще се проведе поредното издание на най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“, което подпомага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от Пловдив и ще се проведе онлайн.

 „Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от местните предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, „Започни млад“ е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.

През тази година участниците в „Започни млад“ ще могат да вземат участие напълно безплатно и в BASE - обучителна програма, която следва приложен и изключително успешен модел, разработен в САЩ. По време на курса се придобиват знания и умения, нужни за стартирането и развитието на бизнес, както и достъп до важни бизнес контакти. Заниманията включват както теоретична, така и практическа част с много реални примери, игри и казуси.

По време на обучението участниците ще имат възможността да черпят знания и опит от успели български предприемачи, както и ще бъдат напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Курсът е изключително практичен, използва методите на геймификацията, с което се цели да се приложи наученото на практика.

Banner 468 x 60 px