2081 деца взеха участие в проведеното на 4 юни 2024 г. класиране за прием в детските градини и ясли. Най-голям дял имат кандидатстващите за яслените групи – 1238 деца. Обявените свободни места бяха общо 1010 като 163 за яслените групи, 575 за първа възрастова група, 145 за втора, 60 за трета и 67 за четвърта възрастова група.

В яслените групи са класирани 163 деца. При кандидатстващи 668 деца за първа възрастова група са класирани 407 деца. Останалите незаети места за първа група са 168, тъй като не съвпадат с предпочитанията на родителите. За втора възрастова група от желаещите прием 91 деца са класирани 39, а за 5- и 6-годишните деца от участващите в класирането 84 деца са класирани 41.

За класираните деца е важно да бъде спазен срокът 13.06.2024 г. включително, до който родителите трябва да подадат документи за записване в детските заведения, в които са приети.

На предстоящите класирания се очаква да има допълнителни места за първа възрастова група след гласуване в Общински съвет-Пловдив на предложението за увеличаване на броя на децата в група до 28.

banner

За яслените групи ще бъдат обявени значителен брой места за предвидените класирания през юли, август и септември. Местата там ще се освободят, след като 3-годишните деца постъпят през септември в детските градини. Така ще бъдат осигурени с места в детските ясли и желаещите прием от тази възрастова група.

Следващото класиране е на 20 юни. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 14 юни вкл. Крайният срок за подаване на заявление онлайн е 19.06.2024 г. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 18 юни.

Постъпването на родените през 2018, 2019 г. и 2020 г. деца през учебната 2024/2025 г. в групите за предучилищно образование е задължително, съгласно нормативните разпоредби. За 5- и 6-годишните деца, освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и групи в общинските училища на града. Там функционират както полудневни, така и целодневни групи. Информация за училищата, в които има такива групи, може да бъде намерена на сайта dz-priem.plovdiv.bg в раздел „Групи в училищата“. Записването в тези групи е на място в училищата и не е обвързано със системата за прием в детските заведения.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space