„Радвам се, че запазваме традицията в район „Източен“ и подкрепяме развитието на спорта и младежките дейности. Ще продължаваме да работим в тази посока и занапред”, с тези думи районният кмет Емил Русинов се обърна към участниците в традиционния футболен турнир в “Източен”.

Общо 10 отбора и над 120 деца се включиха в надпреварата между учебните заведения. В състезанието участваха ученици от 2 възрастови групи – юноши младша от 5-7 клас и юноши старша от 8 -12 клас.

Това е поредно издание на традиционния турнир за „Купата на Кмета“, под надслов „Да победим агресията със спорт“.

Състезанието започна с груповата фаза на юноши старша, в която 1-во място спечели отборът на ПГСАГ „Арх. Камен Петков“. Втори се класираха децата от ПГТСТ „Гоце Делчев“, а третото място е за ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ с голмайстор: Роберт Левон Енфиеджиян. Специалната награда за вратар взе Огняна Бургоджиева от ПГП „Проф. Д-р Асен Златаров“.

banner

След изключително интересен финал и дузпи, шампиони във втората възрастова група станаха играчите от ОУ „Васил Левски“. На второ място се класира втория отбор на ОУ „Васил Левски“, а СУ „Найден Геров“ се подредиха на трето място. Награда за голмайстор бе връчена на Михаил Шкодров от ОУ „Васил Левски“.

Победителите бяха наградени от заместник-кмета по „Спорт и младежки дейности“ в Община Пловдив Николай Бухалов, заедно с кмета на район „Източен“ Емил Русинов и заместника му Николай Мадански. Всички деца си тръгнаха като победители от зала Атрим Арена, изпълнени с приятни емоции и амбиции за усъвършенстване в спорта.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space