В Международния ден на детето Пловдив е изпъстрен с празнични събития и занимателни игри.

Програми за 1 юни са приготвили всички културни институти, а забавленията ще са както в Центъра и в Старя град, така и в парковете на всички райони.

Не само зрители, но и съавтори в събитията ще бъдат децата на Пловдив в голяма събитията, посветени на празника им днес.

С по две представления на спектаклите „Косе Босе“ и Малкият принци“ Държавният куклен театър ще зарадва малките си зрители. Във фоайето на театъра ще бъдат изложени и избрани картити от Онлайн конкурса за рисунка.

banner

В Народна библиотека „Иван Вазов“ започва двудневният Детски фестивал на знанието и движението -,,Пловдив-2024“. Събитията са в сградата на бибиотеката, на Бунардджика и в Градската градина и включват мини базар на книги и демонстрации, спортни занимания, рисуване на открито.

Регионалният исторически музей кани малчуганите на арт в градината на Kъща музей „Христо Г. Данов“ за четене на детски книжки, както и възможност децата сами да съдадтат и да илюстрират книжки.

Градската художествена галерия отваря всички свои зали с вход свободен за посетителите до 18 годишна възраст. С безплатен вход за всички ученици е и Регионалният исторически музей. За най- малките гости са подготвени специални работни листове със забавни и образователни задачи, които да ги потопят в магията на историята.

Археологическият музей за първи път посвещава целия месец юни на децата. Събитията от програмата започват днес с програма, която да покаже на децата ка к са играли нашите предци.

Природонаучният музей организира следобед на площада пред Община Пловдив музикалнална програма и викторина, свързанана с животните в музея.

Общинският институт Старинен Пловдив също е приготвил програма за 1 юни – с творческо работилница в къща Верен Стамболян и в Балабановата къща, както и рецитал и представление на Спящата красавица по мотиви от приказките на Братя Грим в късноантичната сграда „Ирини“ в подлез „Археологически“. В постоянната изложба „Златьо Бояджиев“ се представя Панорамата на детското и младежко творчество на Сдружение „Духовно огледало“ с експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна

Концертна програма очаква децата и на Римския стадион през целия ден. Концерт и дески игри са организиралии районните едминистрации на Пловдив.

Подробна програма на събитията по места и часове можете да видите на сайта на община Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space