Атаките по автобуси от градския транспорт в Пловдив вече придобиват пандемичен характер. Всяка година статистиките с подобни нападения нарастват. Извършителите обаче често остават ненаказани. Защо разследващите не успяват да установят кой напада автобусите в Пловдив?

До този момент действително не са много наказаните стрелци по автобуси, защото става дума предимно за непълнолетни извършители. За такова нападение има само една присъда. С шест години пробация е 18-годишния Иван Борисов. По време на нападението той е на 17 години и стреля по автобус 12 с пневматично оръжие. Разбито е едното стъкло. Случаят е от 9 ноември 2022-ра, а година по-късно, тинейджърът сключи споразумение с прокуратурата, заплатил близо 3000 лева за щетите.

Две момчета на 14 и 15 години са задържани през 2023-та заради почти едночасова стрелба с пневматично оръжие по движещи се цели – хора и автомобили. Вследствие на изстрелите 14-годишно момче е с наранена ръка. Пострадала е и полицайка, която случайно е била на спирката.

Брутален е случаят и на 16-годишен ученик на пловдивска елитна гимназия, който е с компания на Античния театър. За да демонстрира колко далеч може да стреля с въздушен пистолет, той изстрелва 10 сачми с по движещи се моторни средства. Три от тях са автобуси от градския транспорт, пострадали хора няма, но щетите отново са значителни. Как се е сдобил с оръжието не стана ясно.

banner

За актуалния случай по линия номер 9 от полицията и прокуратурата все още няма информация за стрелеца. Хората са уплашени и настояват за спешната намеса на органите на реда.bnt

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space