Комплекс от мерки, свързани с организацията на движение и охрана на обществения ред, са планирани и се прилагат от служителите на всички подразделения на областната дирекция на МВР по време на абитуриентските балове и тържествата по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. На предварителни срещи са съгласувани съвместните действия и набелязани конкретни мероприятия с училищните ръководства, местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми. В районите на училищата е предвидено осезаемо полицейско присъствие при изпращане на зрелостниците. В рамките на традиционната превантивна кампания “Абитуриенти” и очаквания интензивен трафик екипи на сектор “Пътна полиция” ще патрулират в районите около училищата и заведенията и при необходимост ще регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. Чрез видеонаблюдение ще се следи за случаи на грубо нарушаване на правилата за движени и безрасъдно поведение на водачи и пътници. За документираните нарушения ще се налагат и съответните санкции.

Предварителни проверки са извършени на увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), като специално внимание е обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space