Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри кръгла маса на тема „Координация на институциите в работата им при осъществяване на защита на правата и интересите на лица, пострадали от домашно насилие и лица, живеещи под прага на бедността“. Организатор на кръглата маса е Адвокатска колегия – Пловдив, със съдействието на Община Пловдив.
„Домашното насилие е изключително чувствителна тема за съвременното общество. Необходима е последователна политика и превенция за защита на жертвите на домашно насилие. Всяка една от институциите, чиито представители са тук днес, работи активно в тази насока. Община Пловдив има разкрити социални услуги, с които помага на пострадалите от домашно насилие.
Сред тях е „Кризисен център за жени – жертви на домашно насилие“, който предлага безопасна среда, настаняване, хуманитарна, психологическа и социална подкрепа. Община Пловдив предостави безвъзмездно и помещение в Дом „Левски“, в които заработи Регионален център за консултация към Адвокатска колегия – Пловдив за жертви на домашно насилие“, посочи кметът Костадин Димитров.
Той допълни, че само със съвместни ефективни действия на всички институции, мерките за предотвратяване и защита от домашно насилие ще дадат резултат.
На срещата присъстваха областният управител на Пловдив Илия Зюмбилев, заместник-кметът по финанси и стопански дейности Женя Петкова, председателят на Административен съд – Пловдив съдия Мариана Шотева, Районният прокурор на Пловдив Петър Петров, директорът на Областна дирекция на МВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов, началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова, председателят на Адвокатска колегия – Пловдив адв. Георги Баев, председателят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, директорът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, представители на държавни и общински институции, на местната власт, на МВР, на Съдебната власт, Адвокатурата, Административни ръководители на болнични заведения, директори на училища и детски градини и други.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space