Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко Шмидт.

„Пловдив е сред най-добре развитите индустриални дестинации в Югоизточна Европа. Тракия икономическа зона е един от ярките примери с над 200 компании в сектора, като едни от най-големите инвестиции са немски“, заяви кметът Костадин Димитров в началото на срещата.

Почетният консул Хайко Шмидт изрази увереност, че посещението в Пловдив ще освежи връзките между пловдивския и лайпцигския регион.

„Саксония има голям интерес да поддържа и развива връзките с България като допълнително бихме искали да активизираме икономическите отношения с пловдивския регион“, подчерта Хайко Шмидт.

banner

На срещата присъства и почетният консул на Федерална република Германия в Пловдив Мариана Чолакова.

„В сферата на икономиката в Пловдив винаги е имало много активни участия на фирми от Лайпциг и провинция Саксония. Мисля, че освен в икономически, ще имаме много възможности да си партнираме и в културен аспект, за да стартираме възобновяването на сътрудничеството между Пловдив и Лайпциг“, коментира Чолакова.

Принцесата на Саксония Теофана фон Саксен сподели, че вече 35 години прави дарения на български медицински заведения и изяви желание следващото такова да бъде предоставено на пловдивска болница.

На срещата присъстваха още зам.-кметът по култура Пламен Панов, зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов и представители на немския клуб „Интернационал“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space