Проведоха се тежки и продължителни преговори в рамките на цялата нощ. В някои моменти имаше кризисни моменти. Не се стигна до използване на сила. Това обяви на брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов във връзка с барикадиралия се полицай Венцислав Караждов, осъден на доживотен затвор за убийството на своите родители.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.

Той заплашвал, че ще има пострадали, че се е подготвил с опасни вещества, вкл. взривоопасни вероятно. След идването на място на допълнителни сили, вкл. жандармерия, е сформиран оперативен щаб с ръководители с участие на служители от Института по психология, уведомена е окръжна прокуратура и е направена оценка на ситуацията.

Около 5:30 ч. сутринта е склонил да се предаде. Той е отведен и предаден на съдебна охрана.

banner

Претърсва се жилището му. От полицията нямат данни там да има взривни вещества или огнестрелно оръжие.novini

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space