Общинският съвет на Пловдив прие актуализацията на разписанията на част от автобусните линии.

В предложението се премахват първите и последни курсове на някои от тях заради недостига на шофьори и отпадналата необходимост от прекалено ранни и късни автобуси. В някои от случаите пък се добавят курсове.

Предложението беше прието с 24 гласа „за“ и 14 „въздържали се“.

В залата общински съветник от опозицията заяви, че липсва масов обществен транспорт, особено в сутрешните и вечерни часове и най-вече в индустриалните зони. Друг съветник посочи, че заради събарянето на Бетонния мост летните месеци ще бъдат много трудни и поиска от общинското ръководство адекватен план как ще се движат автобусите, предаде БНР.

banner

Съветници изразиха опасения, че през лятото ще се стигне до по-голям автомобилен трафик заради това, че няма градски транспорт и заради това хората ще вземат колите си и ще тръгнат с тях.

Според Слави Георгиев транспортът е толкова неадекватен, че механично разместване на автобуси и линии няма да доведе до решаване на проблема. Той посочи, че за да се оправи обществения транспорт, трябва да се минимизират всички разходи и да се поеме финансов ангажимент, за да се подобри:

Ако искаме транспортът на Пловдив да се превърне в общински, са необходими стотици милиони левове, а в момента финансирането е насочено към спорта. Затова можем само да изчакаме да приключи този ангажимент със стадионите, а дотогава единственото, което можем да направим, е да го поддържаме, коментира Георгиев.

Зам.-кметът Савина Петкова коментира, че създаването на общински превозвач не е работа за един мандат и изисква много усилия.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space