Община Пловдив ще настоява за 5 от новите 65 камери за видеонаблюдение по пътищата на МВР, съобщи в началото на днешната общинска сесия кметът Костадин Димитров след питане от страна на групата на ПП – ДБ относно проекта за видеонаблюдение.

Общината ще кандидатства и с проект, като този в Народното събрание, при който може от камерите, които са собственост на общината, тя да получава средства от събираните глоби в процентно отношение, каза още Димитров.

По думите му така ще може улиците на града да бъдат наистина наблюдавани, а пътищата – безопасни:

Превенцията е най-важна, но ми се ще да не се използва една трагедия за политически цели. Съболезнования на близките, правим проекти, с които да направим Пловдив по-безопасен. Мисля обаче, че каквото и да направим, при скорост от 200 км/ч., не можем да направим невъзможното, коментира Димитров, предава БНР.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space