Йордан Кюмюрджиев, бивш директор на МВР – Пловдив и председател на Общинския съвет, почина днес преди обяд след кратко боледуване, съобщиха негови близки, цитирани от „Марица“.

Кюмюрджиев е основател на ГЕРБ в Пловдив, бил е ръководител на пловдивската полиция. През 2007 г. беше избран за общински съветник и веднага след това – за председател на местния парламент. На този пост остана до преврата в Общинския съвет, когато ВМРО се отказа от коалицията с ГЕРБ и се обедини с БСП.

Работи и в областната администрация. След раздялата с ГЕРБ подкрепи Дани Каназирева, която създаде “Съюз за Пловдив”.

“Дълбоко съжалявам за Йордан Кюмюрджиев и поднасям съболезнования на близките му. Той беше един от най-достойните, почтени и честни хора”, каза Дани Каназирева.

banner

Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание. Ценяха го високо и като добър специалист. Отиде си на 70 години, коментират негови познати.

Погребението ще бъде на 8 май от 10 часа на Централни гробища.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space