Днес се открива великденското издание на базар „Капана“, което се провежда на пешеходния мост до Централна Поща в Пловдив. В него своите ръчно изработени изделия представят 85 творци.

Базар „Капана“ продължава до 6 май, а от 9-ти до 12 май на същото място ще се проведе Капана Фест, с множество концерти на откритите сцени.

Идеята на организаторите е да създадат една наситена с позитивни емоции атмосфера по време на празничните дни в Пловдив.

„Тази година на Базар Капана има доста разнообразен подбор на творци. Производителите на ръчни изделия са по-малко от миналогодишните, тъй като имахме конструктивни казуси, които трябваше да разрешим. Представят се 85 творци, които се представят в различни сегмента – бижута, керамика, декорация, храни и напитки, облекла, детски играчки и други“, обясни в интервю пред Радио Пловдив Никола Сивков, организатор на Базар Капана и Капана Фест.

banner

Тази година Базар Капана ще подкрепи благотворително три приюта за кучета, като ще се даде възможност за осиновяване на куче на всеки желаещ. Другата благотворителна мисия ще бъде в подкрепа на SOS селища.

На 9-ти май ще се открие Капана Фест. Част от концертите ще са с вход, тъй като традиционният фестивал не беше включен в Културния календар на Община Пловдив. Част от проявите, включително и някои от концертите на Пловдивската опера, ще са безплатни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space