Destiny

Кметът търсил съдействие от министър Комитова, не очаква проблеми от новото правителство

"Чухме се с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след балотажа. Ние ще сме опозиция, каквато бяхме през 2013 г. По никакъв начин няма да пречим за всичко, което е добро за България. Аз съм редови член на ГЕРБ и не мога да коментирам дали трябва да има промени в ръководството на партията в Пловдив". Това обяви кметът на града Здравко Димитров.

Не очаквам проблеми от новото правителство. Трябва да сме гъвкави. Все пак всички работим за доброто на Пловдив и трябва да правим компромиси.

Кметът каза също, че до късно снощи с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова. 

"Снощи надълго разговаряхме с министър Комитова. Трябва ни съдействие за разрешаване на сериозен проблем. Става въпрос за глоба, която Община Пловдив трябва да плаща по проект по Оперативна програма. Сумата е малко под 1 млн. лв. и искаме отстрочка. Има хора на по- ниско ниво, които пречат за това", коментира кметът.

"Ще имаме разговори за цената на тока и на храните в домовете за възрастни хора и детските градини. Виждате, че цените постоянно растат. Лошото е, че в някои договори няма заложена клауза за повишаване на цените. Ще търсим варианти- няма да оставим децата и възрастните хора без храна", категоричен е кметът.

Banner 468 x 60 px