През есента се очаква да стартира строежът на Югоизточния обход, който е част от Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи пред Радио Пловдив областният управител инж. Илия Зюмбилев, който се срещна днес с представители на АПИ заедно с кметовете на общините Пловдив и „Родопи“ Костадин Димитров и Павел Михайлов.

Югоизточният обход обхваща участъка от кръговото на Асеновградско шосе до Скобелева майка, с дължина около 7 километра. Изграждането на трасето ще струва 31 млн. лв., като парите са осигурени от държавата още преди години. Изпълнител на проекта е Трейс груп.

Предвижда се да се построят 2 по 2 пътни ленти, като се изградят и локални платна, и осветление.

Инж. Зюмбилев уточни, че по време на строителните дейности движението в този участък няма да се спира. Тъй като участъкът е много дълъг, неговата идея е да бъде разделен на лотове, по подобие на магистралите. Така ще може да се работи едновременно и цялостната реализация ще се изпълни по-бързо.

banner

Околовръстното шосе на Пловдив е изключително важно заради бурното икономически развитие и извеждането на трафика към АМ „Тракия“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space