Държавната агенция за закрила на детето се самосезира във връзка с медийни публикации за насилие над дете в детски образователен център в гр. Пловдив.

В ДАЗД не е подаван сигнал, свързан с цитирания в медиите детски образователен център.

След медийните публикации своевременно ДАЗД сезира и изиска информация от компетентните институции. След получаване на информацията от тях, ДАЗД ще прецени необходимостта от последващите действия от страна на Агенцията.

Държавната агенция за закрила на детето не приема какъвто и да било акт, който може да представлява опасност за дете. Обща отговорност е децата да растат в спокойна среда и да имат възможности за най-доброто си развитие.

banner

ДАЗД апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към всяко едно дете. Ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в риск, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111, както и чрез официалната интернет страница на Агенцията, и през електронната поща на ДАЗД – [email protected].

Припомняме, че родителите на 2-годишно момченце алармираха за инцидента в детски образователен център в Пловдив. Детето е със средна телесна повреда, показва преглед на съдебните медици. То е с разбита уста, счупен зъб и синини.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space