Пловдив чества 170 години от рождението на Антон Безеншек. Инициативата, посветена на „словенеца с българско сърце“ – създател на стенографията в България и удостоен с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“, се осъществява под патронажа на председателя на Пловдивския ОбС Атанас Узунов, а специален гост ще бъде Н.Пр. Наташа Бергел – посланик на Република Словения в България.

Организатор и домакин на събитието е Регионален исторически музей Пловдив, съвместно с Националното сдружение на стенографите в България, Гимназия „Св.св. Кирил и Методий“, в която проф. Антон Безеншек работи в продължение на 20 години, Държавен архив Пловдив и философско-исторически факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Музикален поздрав към участниците ще поднесе Девическа хорова формация „Евмолпея“ при ОДК-Пловдив с диригент д-р Алия Хансе.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space