Занимания по рисуване, приложни изкуства, дигитални умения и фотография радват членовете на 9 пенсионерски клуба в Пловдив, както и на хората със зрителни увреждания. С голям интерес хората на средна възраст се включват в курсовете по изкуства – танци, музика, литература.

В район „Източен“ членовете на клуба рисуваха яйца и приготвяха украса за предстоящите християнски празници – Лазаровден, Цветница и Великден. Те изкусно декорираха върху различни предмети. Пенсионерите от клуба на Елена Колева бяха изключително щастливи от произведенията, които създадоха по време на майсторския клас на Люси Начева по приложни изкуства.

В „Прослав“ и „Тракия“ преминаха обучение по дигитални умения. „Заниманията спомагат за по-добра комуникация със семействата, работа на компютър и осъзнаване на важността на дигиталната среда. Проектът „60 + второ издание“ е пълен със занимания, които не само развиват уменията на участниците, но и ги въвеждат в ритъма на съвременните технологии“, коментира ръководителят Ели Шопова. В „Централен“ се проведоха и занимания по фотография.

Пенсионерите влязоха в ролята на професионалисти и с удоволствие запаметиха уникални кадри от обученията си по изкуства. Специален гост за един от празничните дни в клуба бе заместник-кметът на район „Централен“ Фиданка Кацарева. Тя поздрави членовете на клуба на Росица Лекова и им пожела да продължават да вдъхновяват и да даряват с мъдрост младото поколение.

banner

През есента е планиран фестивал, посветен на Международния ден на възрастните хора, Международния ден на музиката и на литературата – 1 октомври. Планирани са да бъдат представени всички постижения и творби от курсовете. Най-добрите произведения от заниманията по приложни изкуства, рисуване и фотография ще бъдат изложени в Централен клуб на пенсионера през септември т.г. Във фестивала ще участва любим гост-изпълнител, когото организаторите все още пазят в тайна, но скоро ще обявят неговото име.

Инициативите и за второто издание на 60+ се реализират от Национално сдружение за единство и партньорство, с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 година.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space