През следващата седмица да бъде изработена Пътна карта със срокове за изпълнение и точно разписани ангажименти на фирмите-изпълнители на Южния обходен колектор, улица „Царевец“ и улица „Хаджи Димитър“ в район „Западен“. Тогава ще стане ясно кога точно ще бъде пуснат за движение транспортния подлез „Модър-Царевец“. Това е решението от днешната работна среща, която се проведе при кмета на Пловдив Костадин Димитров.
Той уточни, че тази пътна карта е изключително важна, тъй като изпълнителите по проектите са различни, както и възложителите.
„Имахме вариант да пуснем „Модър-Царевец“ и след две седмици да го затворим отново заради изграждането на голяма шахта на улица „Хаджи Димитър“. На срещата днес бе решено движението да бъде пуснато едва след като приключат тези строителни дейности“, заяви кметът Костадин Димитров.
Очаква се в началото на юни „Модър-Царевец“ да бъде пуснат към улиците „Солунска“ и „Хаджи Димитър“, но точните срокове ще станат ясни следващата седмица, уточни заместник-кметът с ресор „Строителство, инвестиции и общинска собственост“ инж. Тошо Пашов.
В разговорите днес участваха кметът на „Западен“ Тони Стойчева, главният инженер на общината Хакъ Сакъбов, директорът на ОКТ Георги Стоилов, инспектор Георги Димкин от „Пътна полиция“, главният инженер на ВиК Йордан Чимишев, представители на консорциум „Еко проект – Пловдив”, на консорциум „Царевец 22“ и други ангажирани страни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space