Кметът на Пловдив Костадин Димитров събира тази сутрин фирмите, които участват в изпълнението на проекта за Южния обходен колектор, възложен от ВиК – Пловдив. Целта е да бъдат съгласувани поредните графици и детайли в работата им. Именно заради липсата на съгласуване между тези фирми се отложи пускането на движението през подлеза „Модър – Царевец“, което общината планираше за понеделник, 15 април.

Проектът за Южния обходен колектор се изпълнява от консорциум „Еко проект – Пловдив“, в който участват три софийски фирми: „Интерхолд” ЕООД, „ТЕС Кънстракшън Груп” ЕООД и „ВиК Инфраструктурнопроектиране” ЕООД.

И трите фирми обаче забавят всички линейни графици по договора, който изпълняват с държавното ВиК дружество. В момента те работят на кръстовището на улиците „Царевец“ и „Солунска“, като е разкопано платното на ул. „Царевец“. Това прави невъзможно пускането на движението през подлеза.

На днешната среща в общината ще се решава дали трафикът може да бъде пуснат на 22 април, когато изпълнителите са обещали да освободят кърстовището. Затова при кмета Димитров освен строители ще има и представители на КАТ и Общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта”.

banner

В понеделник, 15 април, се очаква да бъде издаден и акт 15 на пробива„Модър – Царевец“.bnr

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space