При спецакция срещу престъпления с акцизни стоки в петък полицаи от Трето РУ извършили инспекция в магазин за хранителни стоки в квартал „Гагарин“ в Пловдив.

Установено било, че в търговския обект се предлагат за продажба над 2500 къса цигари от различни марки с невалиден акцизен бандерол. На опаковките на други 200 къса и на 11 електронни цигари пък изобщо нямало стикер за платен акциз. Допълнително в магазина и прилежащо складово помещение са открити и 20 фалшиви парфюма. Иззети са и 325 кутии с лекарства и медикаменти от чужбина, разпространявани неправомерно, а някои от тях – с изтекъл срок. За документираните нарушения от полицейските служители срещу двамата собственици на магазина са започнати проверки по Наказателния кодекс – по чл. 234, ал. 1; чл. 172б,ал. 1 и чл. 324, ал. 1. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

В хода на полицейската акция е получено съдействие от представители на регионалните структури на други контролни органи. Взето е отношение от инспектори от НАП във връзка с отчетено несъответствие на касовата наличност и констатирани множество незаприходени стоки, както и от БАБХ – заради неправилно съхранение на хранителни продукти.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space