Микробус за пътнически превози по направлението Цалапица – Пловдив е един от първите заловени нарушители по веме на днешната масирана полицейска акция за контрол на пътния трафик в Пловдив и околността.

Тя е с национален мащаб и се извършва съвместно с екипи на НАП, АПИ, ДАИ, БГ Тол и регионалното митническо управление. Операцията се проведе в рамките на три часа предиобед край Девети километър на Пазарджишко шосе.

Спреният за проверка бус се оказа със сериозни нарушения – без технически преглед, счупено предно стъкло и други неуредици. Началникът на КАТ – Пловдив гл. инспектор Красимир Нешев съобщи, че глобите за това варират до 300 лв.за спуканото стъкло и 50 лв. за пропуснатия технически преглед, но сумарно санкцията може да достигне и до 500 лв. за всички открити нарушения.

Такива бяха регистрирани и при други участници в движението, като само за първите два часа на акцията бяха проверени над 30 автомобила от различен клас. Нейната насоченост е предимно към камиони и автобуси, но бяха спирани и много леки коли.

banner

Основно са засечени шофьори и пътници без предпазни колани, неспазване на пътна маркировка, неплатени пътни такси при тежките камиони, липса на винетки и дори превоз на дете без задължителното столче в колата.

Всички включени в акцията структури освен полицията извършват проверки според своите компетенции – обясни шефът на КАТ. Най-бавно това става при спрените ТИР-овете, които минават през няколко поста – теглене на товара, сверяване на габаритните им параметри, проверки на документи и данните от тахографа на камиона.bnr

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space