Общинското предприятие „Градини и паркове“ в Пловдив вече е собственик на нова машина за изваждане и присаждане на едроразмерна растителност.
Днес бяха направени първите успешни тестове на техниката. Това стана в присъствието на кмета на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кмета по екология Иван Стоянов, директора на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев и представители на предприятието.
„Благодарение на новата техника на ОП “Градини и паркове” вече можем да местим по-големи дървета. Това е още една стъпка в грижата ни за зелената система на Пловдив“, заяви кметът Костадин Димитров.
Машината ще ни позволи, когато се наложи, дърветата да бъдат премествани вместо изсичани. Става въпрос за дървета с височина до 10 метра, уточни директорът на общинското предприятие Антон Георгиев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space