По случай Световния ден на водата район „Източен“ провежда информационна инициатива с цел популяризиране необходимостта от пестене на водата като основен природен ресурс.

Във всички учебни заведения се провеждат дейности в тази връзка, като ръководството на района популяризира сред всички тях иновативен проект на СУ “Симон Боливар“.

Проектът „Пести вода – спаси бъдещето“ приобщава училището към световната кауза за спасяване на водните ресурси, чрез ефективни методи за пестене на вода в учебното заведение и използване на аератори.

Директорът Анна Йорданова посочи, че за една година от прилагане на мерките, училището е спестило над 160 000 л. вода, което е от съществено значение. Ръководител на проекта е Здравко Дионисов, педагогически специалист в СУ „Симон Боливар“. Нашата мисия е да запознаем всички училища и детски заведения в района с иновация, която вече е приложена успешно.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space