Много полиция около училищата в Пловдив

Полицията ще засили присъствието си в районите около учебните заведения сутрин и по обед, обяви началникът на отдел „Охранителна полиция“ Пловдив комисар Костадин Костов, ден преди началото на новата учебна година.

Той допълни, че и служителите на частни охранителни фирми трябва да се ангажират с наблюдението на по-голям периметър в района на училищата, да правят периодични обходи в двора на учебните заведение и да следят за безопасността на движението в района и покрай пешеходните пътеки.

Преди началото на новата учебна година пловдивската полиция е изпратила 45 сигнални писма до общините, за подмяна на пътни знаци, възстановяване на пътна маркировка, парапети на тротоарни пространства и възстановяване на улично осветление, каза още Костов.

По думите на заместник-директора на Областна дирекция на МВР-Пловдив комисар Васил Костадинов до края на месец септември са планирани още специализирани полицейски операции по линия на разпространението на наркотични вещества, както и специализирана полицейска операция за проверка на заведения и търговски обекти в близост до учебните сгради. Целта е да се установят нарушители, които продават алкохол на учениците.

Близо 120 работни срещи са провели служителите на пловдисвката полиция с ръководителите на училища за сигурността на ученици и родители по време на откриването на учебната година.бнр

Banner 468 x 60 px