Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“, което е носител на Знак за качество на Съвета на Европа за периода 2018 – 2025 г. и част от международната мрежа на центровете в Европа, стартира новата година със създаване на образователна програма, в подкрепа на младите хора.


Обучителната програма „Младите (въз)действат 2“ е резултат от съвместната работа на Националната мрежа на младежките центрове в България, в партньорство с норвежката организация „Норсенсус Медиафорум“.

Над 25 младежи се включиха в първата обучителна група, която се провежда в периода януари-март 2024 г. Основните теми, през които преминават са свързани с: „Презентационни умения“, „Работа в екип“, „Лидерство“, „Младежкото гражданско участие през призмата на изкуството“, „Права на човека“, „Как да превърнем една идея в младежки проект?“, „Медийна грамотност – фалшиви новини“, „Онлайн безопасност“, „Процесът на учене в младежката работа“, „Същност на неформалното образование – принципи, методи“, „Анализ на нуждите“, „Елементи на обучителна дейност“ и „Оценка и обратна връзка“.

banner

Целта на програмата е младежите да изградят и развият своето критично мислене, екипна работа, творчество, решаване на проблеми и безопасност в интернет. Те ще имат възможността да мултиплицират преживяното и наученото в предстоящия Международен обмен с младежи от Норвегия, който ще се проведе на територията на Младежки център Пловдив в периода 18-21 март. По време на това посещение ще бъде проведена и дигитално-медийна конференция, целяща презентиране на въздействието и резултатите от обучителната програма „Младите (въз)действат 2“. В нея участие ще вземат младежките центрове от Стара Загора, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Перник, Бургас и Програмният оператор – Министерство на образованието и науката.

Дейностите се реализират по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!