Вече 4 години таксиметровите шофьори в Пловдив се борят с липсата на таксиметрови стоянки в града. Още през 2020 г. от Общината обещаха, че проблемът ще бъде решен, но до момента не е направено почти нищо в тази насока. Това се казва в позиция на Националната асоциация на таксиметровите шофьори:


С писмо 1515/10.08.2020г. от Общината обявиха, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, но тя все още не е финализирана.

На 12.01.2024 г. изпратихме писмо с вх. номер НЕТ-151/12.01.2024 до кмета Костадин Димитров, в което поискахме среща, за да обсъдим проблема. До момента не сме получили отговор от страна на кмета.

banner

Липсата на таксиметрови стоянки създава хаос и затруднява работата на таксиметровите шофьори. Принудени сме да търсим места за паркиране, което често е невъзможно, а в някои случаи води до глоби за водачите.

Готови сме да участваме в конструктивен диалог с Общината, за да се намери решение на проблема. Дори предложихме да закупим знаците и боя, за да обособим таксиметровите стоянки, въпреки това не е устойчиво решение и не е наше задължение. И до днес отговор на предложението липсва, което издава явно нежелание от страна на общинската администрация за воденето на не само конструктивен, а на какъвто и да било диалог.

Обръщаме се към Вас , за да се опитаме да привлечем вниманието Ви към този проблем. Вярваме, че с ваша помощ можем да стимулираме диалога между таксиметровите шофьори и Общината, за да се намери трайно решение за липсата на таксиметрови стоянки в гр. Пловдив, което в крайна сметка ще подобри не само нашите условия на труд, но и качеството на обслужване и достъпност на таксиметровата услуга за жителите и гостите на града.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space