Отложено за началото на април е делото за собствеността на Пловдивския панаир, което бе нарочено за разглеждане днес следобед в Софийския градски съд, съобщиха  от Министерството на икономиката. Причината за насрочването на нова дата на съдебния процес е необходимостта от представянето на допълнителни документи.


Министерството на икономиката и индустрията иска да възстанови 29 % от акциите на Международен панаир – Пловдив, които сега са на Община Варна, а преди години са били предоставени безвъзмездно от държавата.

Миналото лято икономическият министър разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдвиския панаир. По-късно правителтелството му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес и бе предявен иск за признаване на собствеността на държавата върху акциите.

banner

След заведеното от министър Богдан Богданов дело стана ясно, че до края на съдебния процес варненските акции на Панаира няма да отидат в частното дружество „Пълдин туринвест“.бнр

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space