Жители на пловдивско село готвят протест заради режим на водата

В Пловдивското село Кръстевич недоволстват от режима на водата, като местните твърдят, че в някои къщи вода няма в рамките на няколко дни, а не само в указания режим. Жителите на селото ще организират протест на 31 юли с искане да имат адекватно водоснабдяване.

Над 180 души са се подписали под искане за промяна на водния режим в селото и поправката на водоснабдяването. Ако техните искания не бъдат изпълнени местните твърдят, че ще блокират републиканския път, който минава през селото.

 Местните твърдят, че има водоизточник, който преди е бил с негодна вода, но последните изследвания показват, че водата вече става за пиене. Въпреки това източникът не се използва за водоснабдяване.

Инженер Антон Гълъбов, главен инженер на ВиК Пловдив, сподели, че посоченият от местните източник е извън регулация и не може да се използва от ВиК, тъй като не е собственост на общината.

Инж. Гълъбов сподели, че “ВиК е осигурила водоноски, като се надяваме да решим проблема в рамките на един-два месеца, за да не се стига до подобен сценарий и през следващата година”.

"Вкарването в регулация на нов водоизточник е изключително тромав и продължителен процес, кйото не става за ден два. Освен това този процес трябва да се инициира от общината в селото”" каза още той. бнр пловдив

Banner 468 x 60 px