До края на март теренът на мястото на бившия ресторант „Захарно петле“ на ул. „Никола Петков“ ще се превърне в място за игра и отдих. Кметът Георги Стаменов, строителят и експерти от администрацията набелязаха и дейностите, които предстоят следващите седмици.

Общата площ от 300 кв. м в подножието на Бунарджика ще се работи на два етапа. През първия ще бъде направена детска площадка за деца до 12 години, заедно с кът за отдих.

„Предвиждаме още до площадката да има обособен фитнес, където е необходимо ще се затреви и озелени, но едва когато колегите направят профилактика на растителността. Ще бъде изградено и осветление, ще се поднови настилката и оградата“, пояснява Стаменов и допълва, че за втория етап, който се предвижда през втората половина на 2024, на терена ще се изгради и още едно детско съоръжение за деца до 3 години и по-голям кът за отдих с беседка и пейки.

banner

С изграждането на поредната площадка за деца и отдих кметът Георги Стаменов следва дългогодишните си намерения да има повече споделени места за гражданите в непосредствена близост до домовете им.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!