Пародията с евроквалификацията между България и Унгария продължава с пълна сила.
4 дни преди мача не е ясно дали такъв ще има и къде ще се играе.

Невижданата глупост на БФС доведе до това, че България е за резил в целия свят.
Каква е цялата ретроспекция на случая.
Мачът не можел да се играе в София дори без публика, защото се очаквали протести и затова с молби и писма до УЕФА се решава, че мачът ще е в Пловдив.
Това обаче само допълнително нажежава страстите сред привържениците на футбола и агитки от цялата страна се стягат за протест в Пловдив.
В организацията на феновете дори има схема коя агитка къде около стадион “Христо Ботев” ще бъде позиционирана.
Заявка дават дори унгарски фенове, че ще пристигнат в Пловдив, за да подкрепят българските.
Техническият директор на БФС обвини абсолютно всички, че саботират мача да се играе в Пловдив, на 11 септември казва: домакините от стадион “Христо Ботев” трябва да си оправят козирката и осветлението, за да покрият изискването към телевизията и УЕФА и тогава ще се върнем да играем там.
Как така изведнъж проблем с осветлението няма. Какво стана? От тогава до днес няма монтирани нови прожектори. Как изведнъж стана така, че този мач може да се играе в Пловдив?
Другият герой Христо Запрянов, който явно си стои на бюрото, казва че стадион Христо Ботев е абсолютно безопасен. Да, отвътре е перфектен, но не и когато отвън се очаква да има много протестиращи фенове.
Или просто да се сложат огради на периметър от поне километър около стадиона, за да няма опасност и да се угоди на шайката, управляваща БФС.
БФС този път се сблъска с товарния влак на ПИМК и си помисли, че със записи може да манипулира общественото мнение, а вместо това още повече показа падението си.
В записа водещият на “Хванати в изневяра” казва: Мачът между България и Унгария е рисков. Това означава, че ние като Футболен съюз, като институция, трябва да го затворим този стадион за 1 година, докато не стане напълно готов, както и стадионът на Локомотив.
Та той какво е отворил, че трябва да затваря?
Да припомним на водещия на “Хванати в изневяра”, че всички строителни дейности са съобразени с програмата на ПФК Ботев Пловдив, който домакинства на стадион “Христо Ботев”
От 3 месеца се значеше кога ще е дербито между Ботев и Локомотив и всичко бе направено така, че да се обезопаси и да няма никакви проблеми.
А не да пращаш писмо една седмица преди мача на националния отбор, за да може Гозно, Запрянов и още 18 човека да си гледат мача, заедно с 200 гости от Унгария.
Като толкова не искат публика да се бяха разбрали с унгарците мачът да е на “Пушкаш Арена” в Будапеща. Поне протест нямаше да има пред стадиона.
И сега какво се случва – Община Пловдив е виновна, че спазва закона, след като не е получила писмо 20 дни преди срещата, както е по споразумение.
Строителят е виновен, че спазва срокове по договори с фирми и Община Пловдив. Той трябва да спре, да премахне всичко и 20- те човека от БФС да се наслаждават на мача.
Феновете на всички футболни отбори в България са виновни, че викат “Оставка”, че искат промяна, а БФС нямат никаква вина, те спазват всичко.
Пародията е пълна …

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!