Пловдивчани от микрорайон А7 в район „Тракия“ са лишени от транспортна свързаност заради недомислие на сегашната управа на града. За това сигнализира , живеещата в квартала гражданка Мария Евтимова, по време на среща с кандидата за кмет на район „Тракия“ от коалиция „БСП за България“ Анелия Кирова.

Кандидатът на социалистите се видя с жители на микрорайона на терена около така наречените „Биотехнологии“ до бл.319. Анелия Кирова се увери на място, че за почналото изграждане на тренировъчен комплекс до стадион „Локомотив“ – проект, с който управляващите Пловдив се гордеят, спира достъпа до единствената пешеходна пътека, по която живущите в зона А7 са стигали до спирка на градски транспорт.
„Нямаме пряк достъп до автобусни спирки и то защото футболните игрища са буквално залепени до оградата на оранжериите, категорични са тракийци от микрорайона.
На Евтимова и съкварталците ѝ се налага ежедневно да обикалят около километър и половина, за да се доберат до стоянка на градски транспорт.
Хората предлагат от терена на концесията да се отделят поне 3 м и да се благоустрои пътека, по която да стигат за 200 метра до спирката.
Кандидатът за кмет на „Тракия“ от БСП ги увери, че ще работи за решаване на техния казус.
„Удобен и редовен градски транспорт до всеки район на града е основен приоритет в приоритет в програмата на БСП за управление на Пловдив“, напомни Анелия Кирова и ги призова да гласуват за повече за Пловдив с №1 в интегралната бюлетина на 29 октомври.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space