„Учебният корпус на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Пловдив от днес носи името на дългогодишния директор на гимназията – доц. Кирчо Атанасов.“. Това обяви при откриване на учебната 2023/24 година Веселина Карапеева, директор на елитното училище.

„Доц. Атанасов е емблема за Математическата гимназия. Учебният и корпус е изцяло негово постижение. Затова днес, в знак на благодарност към неговото дело и живот, за неговата всеотдайност към учениците, учителите и просветната общност Учебният корпус ще носи неговото име. С почит и преклонение пред делото му!, заключи под аплодисментите на родители, ученици и учители Карапеева.
1240 ученици прекрачиха в първия учебен ден прага на Математическата гимназия. „За някои от Вас този ден е първи в нашата гимназия, а за други е последен първи учебен ден. На всички Вас пожелавам да следвате мечтите си, да сте горди с това, че сте възпитаници на МГ и да знаете, че вратите на Вашето училище са винаги отворени. Вярвам, че с вдъхновението и професионализма на преподавателите, с амбицията на учениците и търпението на родителите ще постигнем успехи. На добър час!“.
Да започнат учебната година с увереност, че тя ще е успешна, с желание да следват и развиват традициите, както и с готовност да продължат възходящото развитие и достигане на най-високите образователни стандарти, пожелаха на ученици и преподаватели от академичната общност на Технически университет Пловдив.
В памет на забележителния преподавател, политик и общественик Кирчо Атанасов, в присъствието на бивши негови ученици и колеги, както и настоящи учители бе излъчен филма „Да логаритмуваш мечтата“ на Гергана Никленова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space