Утре точно в 9.00 часа ще бъде дадено началото на новата учебна година в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Гост на събитието за 4-та поредна година ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов.

По традиция от името на 12-ти клас абитуриент ще отправи поздрав към осмокласниците. Ще бъде връчена и наградата „Ученик на годината“ за отличен успех през изминалата година, участие в международни конкурси, получени награди и издигане на имиджа на гимназията.

banner

Национална гимназия за сценични и екранни изкуства е открита през есента на 1975 година, като СХУ за Сценични кадри в града на художниците и на първия в историята на България професионален театър – гр. Пловдив. Историята на гимназията е белязана с високи постижения както като учебна институция – много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства, така и като творчески постижения в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино.

В НГСЕИ се изучават предмети като: история на изкуството, рисуване, перспектива, пластична анатомия, история на музиката, живопис, скулптура, история на костюма, компютърно проектиране, грим и перуки, актьорско майсторство и други.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!