БСП отряза Ива Митева

Идеята на председателката на Народното събрание Ива Митева да бъдат разредени пленарните заседания, не срещна подкрепа в БСП.

Шефът на пловдивската полиция с Почетен медал на МВР

Вътрешният министър награди петима директори на областни дирекции, доказали в най-голяма степен своя професионализъм при изпълнението на задачите на МВР, свързани и с проведената мащабна полицейска операция преди парламентарните избори

Общоградско честване по повод 118 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

За първи път в Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 година, на 2 август от 10.00ч. ще се състои общоградско честване по повод 118 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание и тържествено почитане на героите, загинали в Илинденско - Преображенското въстание от 2 август 1903 година.

Затварят частично бул. „Цар Борис III Обединител“ заради спектакъл на Античния театър

Временна организация на движението се въвежда във връзка със спектакъла  „Нощ на звездите“, който ще се състои утре вечер на Античния театър. Това съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

За поредна година български и американски военни ще проведат съвместното учение „Тракийско лято“

В края на лятото от 23 август до 03 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите. Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по граждански въпроси Даниел М. Майуро.

ИТН: До края на седмицата може да обявим състава на кабинета

Първата среща на експертно ниво между „Има такъв народ” и „Демократична България” приключи. Тя е била на тема „Правосъдие”, а след края й от партията на Христо Иванов обобщиха, че изводът е, че гледат в една посока. От „Демократична България” обаче не посочиха по кои предложения конкретно има разминаване или допирни точки. Беше уточнено, че това е кръг от експертни преговори и не става въпрос за вземане на политическо решение дали да се подкрепи правителство на Слави Трифонов.

ГЕРБ питат Рашков подложена ли е България на миграционен натиск

ГЕРБ са внесли питане в НС МВР - шефът Бойко Рашков дали е подложена  България на нов миграционен натиск. Това стана ясно от включване на живо във Фейсбук на двама депутати от ГЕРБ - Александър Иванов и Христо Гаджев от центъра за мигранти в Харманли.

Banner 468 x 60 px