Миникораловият риф в музей в Пловдив е застрашен от изчезване

Единствената у нас ценна колекция от корали, която се намира в Природонаучния музей на Пловдив, е на път да загине. Причината - специализираната лампа, с която се осветяваше миникораловия риф, се е повредила, а заради двукратното затваряне на музея заради Ковид кризата, няма достатъчно пари да бъде купена нова.

Георги Гергов в болница с коронавирус

Бизнесменът Георги Гергов и градски лидер на социалистите в Пловдив е постъпил в четвъртък в болница, тъй като е с COVID. Той е предпочел да се лекува в здравно заведение заради диабета си, пише "24 часа".

Борисов: Големите ученици може да се върнат в клас от 31 януари

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в професионалната гимназия по механизация на селско стопанство в Разлог. С него са министърът на образованието Красимир Вълчев, евродепутатът Андрей Новаков и кметът на Разлог Красимир Герчев. Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията, каза Борисов.

Пловдив чества 143 години от Освобождението на града

Тържественото  отбелязване на 143-та годишнина от Освобождението на Пловдив ще се състои на 16 януари 2021 год., събота, в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците).

Ето с колко глобиха всички участвали в незаконните партита в заведения в Пловдив

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив. След сигнал на граждани и направена проверка в известен рибен ресторант е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител. Всички участници в партита ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията, нарушили заповедта на здравния министър и решенията на Областния кризисен щаб. Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева .

Полицията е разбила второ парти в Пловдив снощи

Пловдивската полиция е спряла второ шумно парти в Пловдив снощи. Служителите на МВР са влезли в ресторант "Малката Марица", където се вихрела буйна веселба. Заведението е било пълно, а хората танцувли на силната музика. Полицаите установили самоличността на посетителите.

Частично облекчаване на мерките в Пловдив

Със заповед на кмета Здравко Димитров от утре на територията на Община Пловдив се привежда в изпълнение Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г. на министъра на здравеопазването, с която частично се облекчават мерките, предвидени в Заповед № РД-01-718 от 18.12.2020 г.

Подписаха договора за 8 от линиите на градския транспорт в Пловдив, намаляват цената на годишната карта

Договорът за 8 от линиите на градския транспорт между Община Пловдив и консорциумът, спечелил обществената поръчка - ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив - 2020“ днес бе подписан. По линии 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93 съгласно условията на споразумението, което влиза в сила от началото на март, автобусите ще бъдат с места не по-малко от 70 на брой и най-висок екологичен клас EURO 6. Срокът на действие е до февруари 2028 г.

Посланикът на Русия и министър от правителството на Москва ще участват в честването на 143г. от Освобождението на Пловдив

Пловдив ще чества тази събота - 16 януари, навършването на 143 години от Освобождението на града с тържествена военна церемония, която ще започне в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците).

Banner 468 x 60 px