Бойко Борисов отбеляза с тази СНИМКА годишнината от основаването на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува пост във фейсбук по повод годишнината от основаването на партията. Той пусна снимка с логото на ГЕРБ на фона на знамената на България и ЕС, а над него пише 17 години.

Бойко Борисов определи избора на управител и подуправител на НЗОК като криза в парламента

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Борисов каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков, по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

Мария Габриел: Има управленска програма и всеки един министър е отговорен за изпълнението на сроковете, законодателството и реформите

Има управленска програма, а в нея има секторни политики, всеки един министър е отговорен за изпълнението на сроковете, законодателството и реформите. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на въпрос ще има ли смяна на министри от кабинета при ротацията на премиерите.

Светият Синод се събра на конференция в Пловдив, отслужиха молебен за здравето на патриарха

Светият Синод се събра на конференция в Пловдив. В едноименната църква в Правословната духовна академия "Свети Свети Кирил и Методий" беше отслужен молебен за здравето на българския патриарх Неофит. Службата бе ръководена от пловдивския митрополит Николай.

Спират движението под моста на Герджика днес и утре

Движението на пътни превозни средства по бул. „Марица-юг” в участъка под моста на Герджика се спира на 2 и 3 декември (събота и неделя). Указателни табели и пътни знаци ще пренасочват автомобилния трафик към обходни маршрути. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”.

Костадин Димитров и Георги Стаменов инспектираха дейностите по обновяването на Дондуковата градина

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план. В това се убеди кметът на Пловдив Костадин Димитров, който заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов инспектира строителните дейности по възраждането на най-стария парк под тепетата.

Нинова за сглобката: Лицемерие и дъно – 10 души се гаврят със 7 милиона

„Вчера се избиха за подуправителя на НЗОК, казаха си нечувани думи, замеряха се с обвинения „подуправителят ви е по-корумпиран от управителя ни“. И днес се прегърнаха и вкупом ще ги молят и двамата да си подадат оставките. Лицемерие и дъно в държавното управление. Не може да се управлява така държава, хора, прогледнете как 10 души се гаврят със 7 милиона и обричат бъдещето им.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

При избори днес: ГЕРБ води с 22,8%, ПП-ДБ са втори – 17,4%

ГЕРБ е първа политическа сила, а ПП-ДБ – втора, ако днес трябваше да се проведат предсрочни избори. Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС". Проведено е сред 1014 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 ноември 2023 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Асен Василев: През ноември ще имаме намаление на дефицита от 0,8 на 0,6%

"За първи път от над 20 години насам ноември ще сме събрали повече данъци отколкото държавата е похарчила и ще имаме намаление на дефицита от 0,8 на 0,6 процента, което съвсем спокойно ни позволява да сме в рамките на 3% дефицит за декември.

Banner 468 x 60 px