Президентът Румен Радев изказва съболезнования към близките и семейството на доц. Кирчо Атанасов по повод кончината на изтъкнатия преподавател, общественик и дългогодишен директор на Образцовата математическа гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив. Поклонението пред доц. Кирчо Атанасов ще се състои днес.

„Личността на доц. Кирчо Атанасов остава светъл пример за родолюбие и активно будителство“, посочва президентът в съболезнователното си писмо. Той откроява мъдростта, ерудицията и богатия опит на доц. Атанасов, както и уважението към него от граждани, общественици и колеги в учителските и научните среди.

Държавният глава изтъква приноса на доц. Кирчо Атанасов за постигането на качество на образователния процес на световно ниво в ръководената от него ОМГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив. „Благодарение както на неговия принос, така и на педагогическия подход на колектива, който той изгражда, се увеличават достиженията и престижът и на гимназията, и на българската математическа школа“, посочва още президентът и откроява заслугите на доц. Атанасов и към развитието на образованието в програмирането и компютърните науки.

banner

Президентът подчертава и дейността на доц. Атанасов като автор и деен ръководител на Националния проект за ученическо творчество „Народните будители и Аз“, с който доц. Кирчо Атанасов се утвърждава като всеотдаен патриот, работещ за укрепването на българския дух, за това младите хора да познават историята на България и ценностите, отстоявани от народните будители и възрожденци.

„До последен дъх той отдаваше неуморни сили на каузата да подкрепя и насърчава развитието на младите поколения“, посочва още държавният глава и припомня, че за своите значими заслуги към напредъка на страната ни, доц. Кирчо Атанасов получава най-високото държавно признание – орден „Стара планина“ – I степен.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!