Слънчево време с дъжд и гръмотевици се редуваха през последните дни. Синоптикът Петър Янков прогнозира, че времето ще продължава да бъде динамично.

„Гръмотевиците ще бъдат често явление. Валежите ще бъдат с краткотраен характер. Днес бързо ще се увеличава облачността, възможни са и градушки. Условия за силни гръмотевични бури има в Югозападна България и североизточните райони. Температурите ще бъдат между 21 и 26 градуса, близки до климатичните норми за месец май“, каза той.

И през следващите дни тези явления ще бъдат чести, включително в Гърция, където българите вече тръгнаха да плажуват. При нас условията за силни гръмотевици се запазват в западните райони, на изток ще има по-малко валежи, показват още прогнозите на Янков.

banner

Температурата на водата по нашето Черноморие все още не е приятна, очаква се тя да стане такава в края на юни. Началото на юни също ще бъде дъждовно, като повече валежи ще има в западните райони, посочи синоптикът.

По думите на Петър Янков по-продължителен период с по-стабилно и слънчево време се очертава между 3 и 7 юни, когато превалявания са възможни само по планините. Следващият по-продължителен валежен период започва от 7 юни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space