В Парка за мечки в Белица всички животни вече са будни. Единственото убежище от такъв тип у нас отваря врати за посетители на 10 април, съобщават от парка.

Една по една мечките усещат пролетта и напускат бърлогите. По-голямата част от животните все пак поспаха през кратката зима. Някои обаче дори не легнаха, а предпочетоха да се радват на снега.

„Тази година само трима от обитателите не заспаха зимен сън – това са Рику и Теди, двамата най-млади обитатели, и Станди, който миналата година беше преместен на ново място“, обясни ръководителят на гледачите Калина Вълчинкова пред NOVA. Тя си обяснява феномена с топлото време, което объркало цикъла на животните.

banner

Поне 2 седмици мечоците ще бъдат сънени. Зимната летаргия ги е направила мързеливи, но ароматът на пролетта бързо ще ги събуди. Най-енергични са онези, които са пропуснали зимния си сън.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space