Само за няколко часа в съботния предиобед зеленината по пловдивските улици се обогати с нови 85 чинара. Това стана благодарение на партньорството на общината с със сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона” (КТИЗ), инициативата за което беше подета още преди няколко месеца от „Градини и паркове”.

В акцията по засаждане на 20 от новите дървета по ул. „Владивосток” край Гребната база се включиха над 30 души от „Ханон системс” със своите семейства. Заедно с тях дървета садиха създателят на „Тракия икономическа зона” (ТИЗ) инж. Пламен Панчев, изпълнителният директор на КТИЗ Катя Стайкова и директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Млади и жизнени чинари са засадени като компенсация на премахнатите изгнили и опасни кълбовидни шестили. Местоположението на новите насаждения е съобразено с подземната инфраструктура, до дни предстои изграждането на вази около тях и възстановяване на нарушената тротоарна настилка.

Нови 65 чинара в партньорство с фирмите АББ и Шнайдер Електрик от ТИЗ бяха засадени днес и по бул. „Освобождение”.
„Организацията от страна на ОП „Градини и паркове” беше перфектна! Благодаря на специалистите от екипа на Веселин Козарев, които с вещина и търпение обясняваха и показваха на деца и големи технологичния процес по засаждането. Благодаря и на всички доброволци от фирмите, които веднага откликнаха на моя призив за залесяване. Мисля, че сътворихме нещо добро за града, за нас и най-вече за идните поколения“, убедена е Катя Стайкова.
Общо 7 компании от ТИЗ се включиха в седмичната кампания за по-зелен Пловдив със закупуване на дърветата и доброволчески труд – Кауфланд, Schneider Electric, Hanon Systems, ABB, ТЕД БЕД, ИНДЕКС-6 и ИНЧ-ФРИГО.

banner

„Специални благодарности на изпълнителния директор на КТИЗ Катя Стайкова, която веднага прие идеята и пое цялата организация по включването на фирмите от ТИЗ в инициативата, както и на всички, които участваха в днешните акции”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.
Той отбеляза, че през последните две години са засадени над 6000 нови дървета. Като партньори за по-зелен Пловдив са привлечени над 20 големи компании, които даряват дървета и участват с доброволен труд. „Стараем се да ангажираме все повече граждани и фирми да дадат своя личен принос за озеленяването на града”, допълни Козарев.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space