Меморандум за побратимяване на турската Община Тепебашъ в град Ескишехир и Община „Марица“ подписаха кметовете д-р Ахмет Атач и Димитър Иванов. Ескишехир, известен още като „Турската Венеция“, е родно място на Настрадин Ходжа. Днес той е модерен и бързоразвиващ се град с четвъртия по големина университет в света с почти 2 милиона студенти.

„Искам да изкажа радостта си от това, че се намирам в района на Община „Марица“. Признателен съм на двете организации – Сдружение „Бултиш -дружество на български и турски бизнесмени“ и Асоциация на румелийските бизнесмени от Ескишехир, благодарение на които успяхме да сътворим този съюз.
България и Турция са важни съседи, които години наред са живели заедно и народите им са били във взаимодействие помежду си. Надявам се това споразумение да бъде полезно за двете страни“, посочи след парафирането на меморандума кметът на Община Тепебашъ д-р Ахмет Атач.
„За Община „Марица“ това е първият договор за побратимяване и държах общината, с която ще го сключим, да бъде от Балканите. По население и размери Община „Марица“ е десет пъти по-малка от Тепебашъ, но имаме и много общи неща помежду си. Смятам, че това сътрудничество, на което полагаме основите днес, ще допринесе за споделяне на добри практики, успешни проекти и подкрепа на бизнеса в двете общини“, подчерта кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов и пожела попътен вятър в партньорските отношения.
Той допълни, че споразумението е израз на приятелските взаимоотношения между България и Турция и се надява това да е първата крачка към обмяна на опит в областите икономика, култура, туризъм, селско стопанство и образование.
Донка Колева, зам.-председател на Сдружение „Бултиш – дружество на български и турски бизнесмени“ също отправи приветствие към представителите на двете общини.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space