Ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен западен вятър. Минималните температури ще са между 13° и 20°, в София – около 13°, а максималните – между 31° и 36°, в Пловдив – около 35°.

И по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 32° до 35°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

banner

В петък вятърът ще бъде умерен, от запад. Ще се задържи с високи за сезона температури, особено в югоизточната половина от страната. По-късно след обяд над Северна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на отделни места там е възможно да превали и прегърми.

През почивните дни ще има райони с валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни явления. От северозападен ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат, по-същесвено в неделя.

В понеделник вятърът временно ще отслабне, вероятността за валежи намалява, облачността ще се разкъса, но захлаждане ще обхване цялата страна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space