Общо 50 деца от спортното училище СУ „Васил Левски” в Пловдив са със симптоми на хранително натравяне. Както PlovdivNews.bg вече писа 12 от тях са приети в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Свети Георги”. Състоянието им е средно тежко със значителни подобрения.

Учениците са между 10- и 16-годишна възраст. Приемът е започнал около 20:30 часа снощи и е продължил до около 12:30 часа днес. Екипите на университетската болница правят всичко необходимо за подобряване на състоянието им.

„Децата са в средно увредено състояние, с умерена степен на дехидратация. Около 5-6 часа след вечеря някои от тях са получили повръщане и разстройство. Започнало е своевременно лечение. Вечеряли са кебап и свинско със зеле”, обясни Иван Балтаджиев, зам.-началник на клиниката, цитиран от Nova.

banner

Столът, в който са се хранили децата е запечатан.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space