В деня на Божията майка и празник на с. Маноле кметовете на община „Марица“ Димитър Иванов и на с. Маноле Йордан Енев спазиха дългогодишната традиция и дадоха курбан за здраве и благоденствие.

Димитър Иванов поздрави всички жители и гости на селото.
„Днес, когато честваме един от най-големите християнски празници Рождество Богородично, празнува и с. Маноле. Благодарни сме на нашата майка-закрилница Света Богородица, затова че ни пази“, обърна се кметът на община „Марица“ към десетките жители, които присъстваха на събитието в параклис „Рождество Св. Богородично“ в местността „Аязмото“ край Маноле.
Той коментира и наводнението в с. Трилистник и апелира за съпричастност и подкрепа на пострадалите.
„Мили хора, животът непрекъснато ни поставя пред изпитания. Преди дни, заедно с жителите на с. Трилистник, преминахме през поредното. Благодарни сме и се прекланяме на Света Богородица, че предпази с. Маноле от този ад. Желая Ви от сърце крепко здраве, да бъдем по-добри и смирени един към друг, за да побеждаваме по-лесно злото и да се справяме с предизвикателствата. Живеем в трудни времена, така че всеки, който има възможност, нека да помогне на жителите на с Трилистник в този тежък за тях момент“, призова Димитър Иванов.
Той припомни, че за пръв път след пандемията светът са завръща към нормалния си ритъм на живот и покани всички на събора в с. Маноле.
„Днес е празничен ден, затова нека празнуваме заедно. Нека Света Богородица да пази и закриля с. Маноле, община „Марица“ и България“, пожела кметът Димитър Иванов.
На събитието присъстваха председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов и секретарят на община „Марица“ Надежда Димитрова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space