Проф. д-р Диян Енчев от „Пирогов“ е извършил първата от серията тежки операции на Ловеца на бежанци. Бившият брадър претърпя ужасен инцидент в началото на седмицата.

Ямболският бизнесмен се размина на косъм от смъртта край Девня, докато издърпва обърната цистерна. Динко е затиснат от техниката, която тежи стотици килограми. В резултат на инцидента Ловеца на бежанци е с няколко счупени прешлена, таз, ръка и още куп наранявания.

С много трудности Динко е освободен от капана, в който попада. Веднага ямболският бизнесмен е закаран в болница във Варна. Лекарите там признават, че не могат да извършат сложните операции, от които Динко се нуждае. Затова му предлагат да бъде преместен в „Пирогов“. Динко е транспортиран до София с частен хеликоптер за негова сметка.

banner

След като се запознава със ситуацията, д-р Диян Енчев се съгласява да направи операцията. Професорът е един от най-добрите специалисти в ортопедичната травматология. Той е оперирал куп популярни личности у нас и ги е спасил от тежките наранявания.

Интервенцията на прешлените на Ловеца на бежанци е продължила няколко часа, разкри самият Динко пред „България Днес“.

„Операцията вече мина. По-добре съм. Упойката още ме държи“, каза Динко пред вестника от болничното легло.

Възстановяването на ямболския бизнесмен ще продължи месеци. Предстои да му бъдат направени още няколко операции. Динко трябва да премине и през редица курсове по рехабилитация.

Въпреки многото травми, които получава, бившият брадър е сигурен, че ще се възстанови напълно. Той е получил уверение от лекарите, че най-вероятно след време ще се върне към стария си начин на живот.

„Ще се оправя“, категорично заяви пред вестника Динко. Плътно до него в лечебното заведение е половинката на Динко. Именно тя вдига телефона на Ловеца на бежанци и му помага с всички други негови нужди.

Това не е първият път, в който Ловеца на бежанци се разминава на косъм от смъртта. Преди няколко години бившият брадър се потроши при зловеща катастрофа с АТВ. Ямболията шпори бъгито с повече от 100 км в час. В един момент губи контрол над возилото и пада. Удря се лошо, но остава невредим. Отървава се с леки наранявания и навяхвания.

„Жив и здрав съм. Това е най-важното“, каза тогава Динко.

Ловеца на бежанци се размина с най-лошото и на пътя. Огромен камион забърсва скъпарската кола на Динко на пътя между Ямбол и Сливен.

Камионът му пресича пътя, а бизнесменът едва успява да предотврати сблъсъка от зловещия удар. Динко отново като котка се разминава без много сериозни травми. Откаран е в болница в стабилно състояние, като единствено има лек проблем с дишането след сблъсъка.

Сегашната ситуация е много по-сериозна и Ловеца на бежанци ще трябва да се лекува по-дълго. Пожелаваме му бързо и пъпно възстановяване!

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space